top of page
  • Writer's pictureLensa Kembara Team

Pemandangan Indah Timelapse GoPro

Throwback post.


Pagi tadi, tengok warna sunrise sangat cantik setelah hujan lebat sepanjang hari semalam sampai sesetengah kawasan di KL banjir kilat. Ni pun duk hujan lagi ni. Dengan mood bermalas-malasan, saya masuk ke bilik keluarkan Go Pro.


Dulu lama dah belajar buat time lapse tapi tak pernah practice. Nak shoot guna DSLR, DSLR tengah hantar pergi servis pulak. Shoot guna gopro, cuma dapat proses gambar file jpeg sajalah.


Kira nasib baik ada juga nampak rupa macam time lapse, walaupun saya first time buat luar daripada kelas. Kelas pun belajar masa tahun 2018 rasanya. Ingat-ingat lupa dah.


Terimalah hasil timelapse versi malas keluar rumah dan shoot dari balkoni rumah je. Nak buat timelapse drone, asyik tak sempat je nak keluar. Bila nak keluar dah hujan pulak. Haha! Hasil tak seberapalah nak banding dengan kawan2 photographer saya ramai yang terer2..


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page